Anul acesta, probele scrise de la Evaluarea Națională încep în data de 15 iunie cu examenul la Limba și literatura română, apoi urmează proba scrisă la Matematică (17 iunie) și ulterior proba scrisă la Limba și literatura maternă (18 iunie).
Calendarul de desfășurare a Evaluării Naționale 2020
- 2-5 iunie – înscrierea elevilor
- 15 iunie – Proba scrisă la Limba și literatura română
- 17 iunie – Proba scrisă la Matematică
- 18 iunie – Proba scrisă la Limba și literatura maternă
- 22 iunie – Afișarea rezultatelor înainte de contestații (până în ora 14:00)
- 22-23 iunie – Depunerea contestațiilor (22 iunie – între orele 16:00 și 19:00 / 23 iunie – între orele 8:00 și
- 12:00)
- 23-26 iunie – Soluționarea contestațiilor
- 27 iunie – Aflarea rezultatelor finale
Anul trecut, prima probă scrisă (română) a avut loc în data de 18 iunie 2019. Următoarea probă (matematică) în data de 20 iunie, iar ultima (limba şi literatura maternă) – 21 iunie.
Măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19
În timpul stării de urgență, s-au luat câteva măsuri de precauție cu privire la susținerea examenelor din această sesiune. Potrivit acestora, elevii care au o temperatură mai mare de 37.3 grade nu vor fi primiți în sală pentru a susține proba.
Temperatura este cu 0,3 grade peste cea prevăzută de Ministrul Sănătății în Ordinul comun cu ministrul Educației privind regulile din școli în perioada cursurilor de pregătire și a examenelor.
Ce soluție are ministrul Educației, Monica Anisie
Ministrul Educației, Monica Anisie, a propus miercuri seara o soluție în cazul în care elevii au o temperatură peste 37,3 grade în ziua examenelor.
Ne-am gândit că s-ar putea să existe o sală de clasă pentru acei elevi care doresc să intre la examen și să fie izolați de toți ceilalți, să susțină probele, sau pot da proba mai târziu, cu subiectul de rezervă, cum de altfel s-a mai întâmplat și în anii trecuți”, a spus ministrul, potrivit Digi24.
Alte măsuri care vor fi luate în școli
„Instituțiile publice și operatorii economici care desfășoară activități comerciale/de lucru cu publicul ce implică accesul persoanelor în interiorul clădirilor, iau măsuri pentru organizarea activității, astfel:
a) accesul trebuie să fie organizat astfel încât să fie asigurată o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client/persoană și o distanță minimă de 2 m între oricare două persoane apropiate;
b) să nu permită accesul persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depășește 37,3°C;
c) să asigure dezinfectarea suprafețelor expuse și evitarea aglomerării de persoane, în special în zonele caselor de marcat/ghișeelor”.
Sorry, there are no polls available at the moment.